COVID-19 – Aktuálna situácia v gastronómii a hotelierstve v Rakúsku (18.11.2021)

COVID-19 – Aktuálna situácia v gastronómii a hotelierstve v Rakúsku (18.11.2021)

Ľudia, lidički, priatelia, známi a všetci naši gastronadšenci z celej EÚ. Nie je dňa kedy sa nás nepýtate, čo bude? Príde lockdown? Nepríde? Očkovaný ? Neočkovaný? Alebo čo vlastne?

Preto sme sa rozhodli Vám tu vždy aktualizovať všeobecné informácie, aby ste mali poriadny prehľad v danej covidovej situácii. Nebojte sa nebudeme to tu siliť, rôznymi cudzími slovíčkami, a veľkými spravodajskými hrami – v jednoduchosti je krása a porozumenie.

Čo sa týka dnešného dňa 18.11.2021 – Rakúske správy a papierové tlačoviny nás zaplavili informáciami, že dňa 19.11.2021 sa má rozhodnúť či naozaj bude kompletný LOCKDOWN v Hornom Rakúsku + Salzburgsku + už sa chystajú pripojiť aj ďalšie kraje. Zatiaľ sa hovorí o ručnej brzde. PS: zatiaľ to aj pre nás v JOB4GASTRO vyzerá byť všetko logické.

V krátkosti a polopate:
Rýchlo dajú pred sezónou krátky lockdown, kde si aj oddýchnu nemocnice a pripravia sa na ďalší nápor po sviatkoch + veľa ľudí, ktorí váhali, sa dajú zaočkovať, lebo uvidia, že to už myslia tí hore naozaj vážne, a teda zimná sezóna bude na 99% naozaj už len pre očkovaných, príp. prekonaných.

Do dnešného dňa funguje tzv. 2G pre hostí, a 3G pre personál. Ale už teraz všetci vedia že je to nelogická ,,hlupotinka,, nakoľko:
„pracujem ako kuchár na hoteli XXX a stačí mi len test (keďže idem ako personál podľa 3G), tak v tom mojom hoteli, vlastne nemôžem si ísť ani sadnúť na pifko…lebo mám len ,,test,, resp. idem podľa pravidiel 3G, pričom hostia sa riadia podľa pravidiel 2G (čiže test nestačí).

Pre porozumenie:
2G – očkovaný + prekonaný
3G – očkovaný + prekonaný + testovaný

Záver:

Zatiaľ je taký stav že sa čaká do 19.11.2021 na vyjadrenie vlády v Rakúsku. Všetci musíme byť trpezliví a dúfať, že sa všetko na dobre obráti, a zimná sezóna bude, i keď len s najväčšou pravdepodobnosťou LEN pre očkovaných – ako hostí, tak i personál.


 

Tento článok, ako i názory v ňom sú čisto domnienky a osobný názor spoločnosti tímu JOB4GASTRO založené na verejne dostupných informáciách a informáciách, ktoré dostávame z dennej komunikácie od našich Rakúskych partnerov a hotelov. Zodpovednosť za článok preberá J4G PARTNER COMPANY spol. s r. o.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.